Nopeusoptimointi

Nopeammat nettisivut

Nettisivujen latausnopeuden parantaminen tuo lisää kävijöitä ja tehostaa myyntiä. Voin auttaa tekemään sivuistasi nopeammat.

Nopeammat nettisivut

Miksi?

Voit testata sivustosi nopeutta täällä.

Sivulatauksen nopeuttaminen parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä ja käytettävyyttä, mikä tarkoittaa enemmän kävijöitä ja pienempää poistumisprosenttia.

Parempi hakukonenäkyvyys

Hakukoneet arvostavat nopeutta, joten sijoitut paremmin hakutuloksissa ja saat enemmän kiinnostuneita kävijöitä.

Vähemmän poistuvia kävijöitä

Mitä pienempi latausaika on, sitä todennäköisemmin käyttäjä jaksaa odottaa eikä poistu sivustoltasi liian aikaisin.

Parempi konversio

Koska käyttäjät jaksavat selailla sivustoasi ja tutustua sisältöösi, on suurempi mahdollisuus saada heidät tekemään, mitä ikinä haluatkin heidän tekevän.

Parempi mobiilituki

Tarjoat parempaa palvelua hitailla ja epävakailla yhteyksillä liikkuville mobiilikäyttäjille.

Parempi ruuhkansieto

Kävijäpiikkien aikana optimoitu sivusto kuormittaa palvelinta vähemmän eikä sivusi hidastu niin paljon — ja säästät rahaa palvelinkustannuksissa.

Esimerkkejä

Projekti

Kuinka sivustosi optimoidaan

Optimointiprojekti koostuu mittaamisesta, selvitystyöstä ja raportoinnista sekä varsinaisista muutostöistä.

Nopeuden mittaus

Mitataan kuinka nopea sivusto on nopealla tai hitaalla yhteydellä erilaisilla mittareilla arvioituna. Mitataan esimerkiksi milloin sivu ensimmäisen kerran näyttää tekevän jotain, milloin näkymä on valmis tai milloin käyttäjä voi tehdä asioita sivulla. Samat mittaukset tehdään uudestaan optimointityön jälkeen.

Miksi mitataan eri asioita? Sivulatauksen oikea käytännön koettu nopeus ei selviä vain yhtä arvoa mittaaalla. Kaksi sinänsä yhtä nopeaa sivustoa voi vaikuttaa käyttäjän silmissä täysin erilaisilta. Hidaskin sivusto voi vaikuttaa nopealta, jos jotain näkyvää tapahtuu pian latauksen alettua sen sijaan, että odotetaan pitkään tyhjän ruudun kanssa. Se on ainakin merkki siitä, että jotain tapahtuu. Lopulta siinä vaiheessa, kun käyttäjä voi jo lukea sisältöjä, ei ole enää niin suurta merkitystä onko sivulatauksessa vielä jotain kesken. Käyttäjän näkökulmasta kaikki on jo riittävän valmista.

Ongelmakohtien selvitys

Sivulatauksen eri vaiheiden mittaustuloksista nähdään kokonaisajan lisäksi tarkemmin mihin kaikkeen aika kuluu. Voidaan siis nähdä mikä vaihe sivulatauksessa on erityisen hidas tai nopea sekä mitkä yksittäiset ladattavat resurssit tai lataustavat hidastavat sivulatausta. Tärkeintä on löytää ja korjata tekijöitä, jotka hidastavat käyttäjän kannalta kriittisimpiä sivulatauksen vaiheita, kuten riittävän valmiin luettavan sivun piirtämistä.

Raportointi

Työn tuloksena saat optimointiraportin, joka sisältää mittaustulokset ja sanallisen arvion sivuston nopeudesta sekä ongelmakohdat ja niiden selkeät korjausehdotukset eriteltynä. Raportin voit luovuttaa sivuston kehittäjälle toimenpiteitä varten. Muutostöiden jälkeen raporttiin lisätään vielä loppumittausten tulokset.

Muutostyöt

Tarvittavien muutostöiden toteuttaminen sivustolle ei kuulu optimointiprojektiin vaan niistä sovitaan erikseen. Yleensä sivuston kehittäjän kannattaa tehdä muutokset itse ja tässä työssä avustetaan tarpeen mukaan niin, että muutokset varmasti saadaan tehtyä.

Vaadittavat muutostyöt sisältävät yleensä esimerkiksi javascript- ja css-tiedostojen tiivistämistä, kaikkien ladattavien tiedostojen pakkaamista, kuvien optimointia, tiedostojen latausjärjestyksen ja -tärkeyden määritystä, näkymättömien resurssien lataamisen viivästyttämistä, WordPress-sivustolla lisäosien asentamista, palvelimen asetusten muuttamista tai jopa koko sivuston siirtämisen uudelle palvelimelle.

Hinta

Hinta alkaen 399€

  • Sivuston mittaus ennen ja jälkeen optimoinnin
  • Ongelmakohtien selvitys ja korjausohjeet
  • Kirjallinen raportti
  • Konsultointi muutostöissä

Muutostöiden toteutuksesta sovitaan erikseen. Projektiin voidaan lisätä myös tietoturva-, hakukone- tai käytettävyysoptimointia.

Pyydä tarjous optimoinnista

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sivustosi optimoinnista.

Ota yhteyttä